Rendőrségi hírek

2018.06.29. 10:38

Használt ruhatároló konténerbe dobta a megtalált pénztárcát

A Tamási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatott büntetőeljárást jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Egy 68 éves helyi férfi tett feljelentést 2018. június 8-án a Hőgyészi Rendőrőrsön, mert a településen levő egyik boltjában felejtett pénztárcáját – benne irataival, bankkártyáival és készpénzzel – ismeretlen személy megtalálta, és azt részére nem juttatta vissza. A rendőrök gyors és szakszerű közreműködésének, továbbá az üzletben elhelyezett biztonsági kamerák felvételeinek köszönhetően, hamar sikerült beazonosítani azt a személyt, aki a boltban felejtett pénztárcát megtalálta. Az eljárás során megállapítást nyert, hogy a tárcát az elkövető egy használt ruhatároló konténerbe dobta, tájékoztat a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök a sértettnek a napokban visszaadták az értékeit.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy értékeinkre mindig gondosan ügyeljünk. Abban az esetben, ha valaki telefont, pénztárcát vagy egyéb más értéktárgyat talál, azt ismert tulajdonos esetén szolgáltassa vissza részére, vagy bármelyik rendőri szervnél, illetve települési önkormányzatnál a talált tárgyat adja le! Ha ezt bárki elmulasztja, és a talált dologgal sajátjaként rendelkezik, ugyanúgy bűncselekményt követ el, mintha az tárgyat ellopta volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában