Hivatalos személy elleni erőszak

2018.06.22. 09:45

Megráncigálta a rendőr ruháját

Ihárosi Ibolya, fotó: shutterstock illusztráció

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Hivatalos személy elleni erőszak bűntettében mondott ki bűnösnek egy 47 éves vádlottat és ezért jogerősen 100 óra, szakképzettséget nem igénylő, könnyű fizikai munkakörben letöltendő közérdekű munkára ítélte a férfit a Szekszárdi Járásbíróság.

Ha eme kötelezettségének önhibájából nem tenne eleget, akkor a büntetést szabadságvesztésre kell átváltoztatni oly módon, hogy egy nap fogháznak 4 óra közérdekű munka felel meg.

A férfi élettársi kapcsolatban él, nincs szakképzettsége, állandó munkahelye, jövedelme, vagyona, eltartásra szoruló hozzátartozója. Alkalmi munkákból él.

A vádlott tavaly júniusban ittas és bódult állapotban randalírozott egy szekszárdi szórakozóhelyen. Megfékezésére rendőrt kellett hívni. Az intézkedés közben a vádlott szidalmazta a rendőröket, majd két kézzel megragadta az egyik egyenruhás zubbonyát és azt erősen megrántotta.

A rendőrök a férfit megbilincselték és előállították. Tette a vádirat és a bíróság megállapítása szerint kimerítette a hivatalos személy elleni erőszak bűntettét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában