rendőrségi hírek

2018.07.13. 13:00

Tanultak, segítettek is a diákok

TN, fotó: TMRFK

Bűn- és balesetmegelőzési előadásokon és toborzáson is részt vettek a nyári gyakorlatukat töltő diákok Dombóváron. A megyei rendőr-főkapitányság, valamint a dombóvári Apáczai gimnázium közötti együttműködés keretében az iskola 11. E osztályos tanulói június 18-a és július 6-a között a Dombóvári Rendőrkapitányságon töltötték nyári gyakorlati idejük egy részét.

Megismerkedtek a rendőrség különböző szakterületeivel, bemutatókon vettek részt, többek között rendészeti és bűnügyi technikai bemutatón, előadásokon és önismereti tréningen is. A tanulók a dombóvári Tesco és Spar Áruházban a rendőrség „Házhoz megyünk” elnevezésű programjának keretein belül némi propagandát is kifejtettek az arra járók körében, valamint a toborzási feladatoknál is segédkeztek a rendőröknek. Az elméleti oktatást sem kerülhették el, hallhattak a rendőrség szervezeti felépítéséről, az iskolai konfliktushelyzetekről, a zaklatások kezeléséről, az internet, a kábítószerek hatásairól és a nyár veszélyeiről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában