drogos vezetés

2018.08.06. 18:10

Nem először vezetett ilyen állapotban

Bűnösnek mondott ki egy 23 éves férfit három rendbeli bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségében a Szekszárdi Járásbíróság, és ezért háromszázötven napi tétel pénzbüntetésre ítélte. Egy napi tétel összegét ezer forintban állapították meg.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Shutterstock

Ha a vádlott nem fizetné meg az így kiszabott pénzbüntetést, akkor azt napi tételenként egy nap fogházra kell átváltoztatni. Ezen kívül három évre eltiltották a közúti járművek vezetésétől, valamint meg kell fizetnie a férfinak több mint háromszázezer forint bűnügyi költséget is, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtóreferense.

Fiatal kora ellenére már volt büntetve az alkalmi munkákból élő férfi. Drogos vezetés miatt is állt már bíróság előtt. Tavaly március 13-án azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy benzinkútnál járó motorral és félig nyitott motorháztetővel állította le az autóját, amit egy másik kulccsal lezárt, majd gyalogosan távozott. A rendőrök a közelben megtalálták, s mivel az alkoholszonda negatív eredményt mutatott, felmerült a kábítószer használatának gyanúja. Mint a vizsgálatok során kiderült, a férfi szervezetében amfetamin, valamint szintetikus és hagyományos kannabisz bomlástermékek is kimutathatóak voltak. Mindez legalább közepes mértékben korlátozta a biztonságos vezetésben.

Két nappal később telefonon értesítette valaki a rendőröket, hogy egy autós nehezen tartja az út vonalvezetését, és egyenetlen sebességgel halad. Ez az autós is ő volt, és ez alkalommal is drogosan vezetett. Ugyanez történt június 20-án is, amikor a vádlott el is ismerte, hogy vezetés előtt kábítószert fogyasztott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában