A dombóvári csapat jutott döntőbe

2018.09.14. 18:30

Először rendeztek a tűzoltók számára műszaki-mentő versenyt

Hanol Erzsébet

Először rendezik meg idén októberben az Országos Tűzoltó Műszaki-Mentő versenyt. Az, hogy ki képviseli megyénket a döntőben, kedden dőlt el Dunaföldváron, ahol egy autóbontó szolgált a Tolna Megyei Tűzoltó Műszaki-Mentő verseny helyszínéül. Itt a szekszárdi, a paksi és a dombóvári hivatásos tűzoltó-parancsnokságok hat tagú csapatai mérték össze tudásukat, és végül a dombóváriak szerezték meg az elsőséget – tájékoztatott a katasztrófavédelem.

A versenyfeladat egy szimulált közúti baleset felszámolása volt. A csapatoknak szakszerűen végre kellett hajtaniuk az áramtalanítást, a jármű stabilizálását, a hidraulikus feszítő-vágó használatával az oszlopvágást, a gépjármű tetejének és legalább két ajtajának levételét, a kormányoszlop húzatást, a sérült kiemelését és ellátását. A feladat végrehajtása során a versenybírók értékelték a szakszerű rádióforgalmazást is.

A szervezők külön köszönik a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület közreműködését, akik lelkiismeretes munkájukkal segítették a verseny megrendezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában