bírósági ítélet

2018.09.26. 18:10

Sikkasztásban bűnös a két férfi

Bűnösnek mondott ki két vádlottat a paksi járásbíróság társtettesként kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétéségében, és egy-egy év próbára bocsátotta mindkettejüket. A rongálás vádja alól azonban felmentette őket a bíróság.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Shutterstock

Az elsőrendű vádlottat korábban már elítélték kifosztás és jogtalan elsajátítás miatt. A másodrendű vádlott büntetlen előéletű. A két férfi közösen bérelt lakást egy Tolna megyei településen. A tulajdonos 2013 szeptemberében közölte a vádlottakkal, hogy eladta a lakást, ezért ki kell költözniük. A vádlottak azonban nemcsak a saját holmijukat szállították el, hanem más tárgyakat is, így például egy mosógépet, centrifugát, tükröt, hűtőszekrényt, sőt egy franciaágyat is. A lopott holmit újabb albérletükbe vitték, ahol azokat később a rendőrség lefoglalta, majd kiadta a tulajdonosnak. Ezzel az okozott, körülbelül 65 ezer forintnyi kár megtérült.

Miután a vádlottak elhagyták a lakást, azt ismeretlen tettesek megrongálták. A falakra rasszista, trágár feliratokat írtak, képeket festettek, több helyen fekáliát kentek szét. A lakás emberi tartózkodásra csak tisztasági festés után lett alkalmas. Mivel minden kétséget kizáróan nem lehetett megállapítani, hogy a vádlottak elköltözése után ki ment be a lakásba, a rongálás vádja alól bizonyítottság hiányában felmentette őket a bíróság. Éppen emiatt a sértett kártérítési igényét egyéb törvényes útra utasították.

Az elsőrendű vádlott a másik tagadásával szemben teljes körű beismerő vallomást tett, amelyet teljes egészében megerősített a költözködésnél segítő ismerősük és más tanúk. Arra a vádlottak már nem emlékeztek, hogy a lakást nyitva hagyták-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában