bírósági ítélet

2018.10.10. 19:28

Öt év börtönre ítélték a szalmabálákat gyújtogató férfit

A 27 éves piromániás férfi gyújtogatott tavaly ősszel Alsónyéken és Csikóstőttősön is.

TEOL

Fotó: Mártonfai Dénes

Öt év börtönbüntetésre ítélte ma a Pécsi Járásbíróság nem jogerősen azt a nagykátai férfit, aki tavaly ősszel szalmabálák felgyújtásával mintegy 50 millió forintos kárt okozott – tette közzé a Pécsi Törvényszék közleménye alapján az MTI. A 27 éves piromániás mentális zavarban szenvedő férfit különös visszaesőként négyrendbeli rongálás bűntettében találták bűnösnek.

A tényállás szerint a fuvarozócég sofőrjeként dolgozó vádlott 2017 októberében és novemberében öt helyszínen – a tolna megyei Alsónyéken és Csikóstőttősön, valamint Baranyában Gödrén, Mindszentgodisán és Magyarszéken – csaknem 9500 szalmabálát gyújtott fel. A tüzekben egy rakodógép is megsemmisült, az okozott kár mintegy 50 millió forint.

A tüzek továbbterjedése esetén erdők, mezőgazdasági területek, nagy értékű gépek kerültek volna veszélybe.

A korábban részben ugyanilyen bűncselekmények miatt hosszabb szabadságvesztésre ítélt férfit tavaly novemberi elfogása után előzetes letartóztatásba helyezték. A férfi és védője enyhítésért fellebbezett, az ügyész három napot tartott fenn a fellebbezésre, így a határozat nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában