bírósági ítélet

2018.10.05. 15:30

Ütötte és rúgta az élettársát

Ihárosi Ibolya

Fotó: Shutterstock illusztráció

Kétszáz óra közérdekű munkára ítélt egy negyvenegy éves férfit garázdaság, valamint könnyű testi sértés vétségének elkövetése miatt a Bonyhádi Járásbíróság. Ha a vádlott nem végezné el a megszabott, szakképzettséget nem igénylő könnyű fizikai munkát, akkor a közérdekű munka, vagy annak hátralévő része helyébe szabadságvesztés lép. A bíróság az őrizetben töltött időt beszámítja, ezért a büntetésből 12 óra ledolgozottnak számít. A bűnügyi költségből 25 ezer forintot köteles megtéríteni a vádlott.

A férfi az általános iskola nyolc osztályát elvégezte, élettársi kapcsolatban él, hat gyermeke van. Alkalmi munkát végez, ha dolgozik, napi jövedelme nyolcezer forint. Büntetett előéletű, a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte 2010-ben lopás, 2012-ben pedig testi sértés vétsége, valamint bűntette miatt.

Tavaly augusztus 15-én egy Bonyhád környéki településen történt, hogy a vádlott és élettársa összevesztek. A szóváltás során a vádlott hozzávágott az élettársához egy poharat, amely a nőt a karján találta el, majd öt-hat alkalommal pofon ütötte. A sértett kimenekült az utcára, a férfi követte és legalább ötször combon rúgta, a haját pedig megtépte.

A tettlegesség következtében megsérült a nő válla és a karja, a keze megrándult és meghúzódott, amelyek nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülésnek számítanak. A vádlott kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen. A garázdaság miatt az ügyész a magánvádas könnyű testi sértés képviseletét is átvette. Mivel a vádlott mind a nyomozás során, mind a bíróságon beismerte bűnösségét, ezt a bíróság bizonyítás nélkül végzéssel elfogadta. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában