rendőrségi hírek

2018.12.05. 16:20

Látni és látszani is fontos

Ihárosi Ibolya

Fotó: TMRFK

A láthatóság fontosságára hívták fel a gyalogosok és a kerékpárosok figyelmét a Dombóvári Rendőrkapitányság munkatársai december elsején Dombóváron a kora reggeli órákban.

Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság az október 17. és december 7. közti időszakra hirdette meg a Látni és Látszani! közlekedésbiztonsági kampányt, amelynek keretében már 2012 óta rendszeresen akciókkal is felhívják a figyelmet a téma fontosságára, valamint az egyes emberek, közlekedők kiemelt szerepére a balesetek megelőzésében.

Dombóváron a közlekedés legvédtelenebb résztvevőit, a gyalogosokat és a kerékpárosokat tájékoztatták a szabályokról, és felhívták a figyelmüket a téli időjárás miatt megváltozott közlekedési viszonyokra, valamint arra, hogy ebben az időszakban még fontosabb a fényvisszaverő eszközök használata. A rendőrök a szabálytalanságokért ezúttal nem büntettek, hanem a szabályosan közlekedőknek kerékpáros lámpát, fényvisszaverő karkötőt és mellényt adtak ajándékba, tájékoztatott Komlósiné Kiss Anett, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában