bírósági ítélet

2019.01.31. 12:30

Eltette és használta a téren talált telefont

Egy lány letette és ottfelejtette édesanyja mobiltelefonját egy köztéri asztalon; melyet a téren dolgozó vádlott megtalált és kisajátított

Ihárosi Ibolya

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Egy év hat hónap próbára bocsátott egy huszonhárom éves nőt jogtalan elsajátítás miatt a Tamási Járásbíróság. Ezen kívül köteles megfizetni 25.400 forint bűnügyi költséget.

A büntetlen előéletű vádlott nyolc általános iskolai osztályt végzett, szakképzettsége, kiskorú eltartottja nincs, élettársi kapcsolatban él. Egy lány letette és ottfelejtette édesanyja mobiltelefonját egy köztéri asztalon, még tavaly júliusban. Rövid idővel később, a téren közhasznú munkásként dolgozó vádlott megtalálta, eltette és használta is. Mint ismeretes, a törvény szerint a talált tárgyakat kötelező leadni vagy a polgármesteri hivatalban, vagy pedig a rendőrségen.

A vádlott a sértettnek a telefon jogtalan elsajátításával ötvenháromezer forint kárt okozott, amelyből ötvenegyezer forint megtérült azzal, hogy a rendőrség lefoglalta a készüléket, majd kiadta a tulajdonosának.

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában