iskolai program

2019.02.13. 10:57

Fontos a kommunikáció

A szekszárdi PTE IGY Gyakorló Általános Iskolában tartott D.A.D.A. órát a rendőrkapitányság előadója.

TMRFK

Fotó: TMRFK

A Magyar Rendőrség Biztonságra Nevelő Iskolai Programjában, a D.A.D.A. oktatásban, Tolna megyéből is több osztály részt vesz. A program célja, hogy a gyermekek mindenkor fel tudják ismerni a veszélyhelyzeteket, majd azokat átgondolva felelősen tudjanak döntéseket hozni. Fontos, hogy fel tudják mérni a cselekményeik következményeit, meg tudják állapítani a helyes és helytelen közötti különbséget annak érdekében, hogy ne váljanak sem áldozattá, sem elkövetővé.

Fotó: Szekszárdi Rendőrkapitányság

A Szekszárdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója, dr. Buda Bernadett rendőr őrnagy a program keretében tartott bűnmegelőzési előadást 2019. február 12-én a Gyakorló Általános Iskolában. A diákok a kommunikációs stratégiákról, a testbeszéd, a beszélgetés fontosságáról hallhattak. A tanulók számos szituációs játékban is részt vettek az órán, majd kötetlen beszélgetés keretében elemezték a jó és a rossz kommunikációs stratégiákat – adta hírül a TMRFK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában