közlekedésbiztonság

2019.05.14. 19:10

Zebra akció kezdődött ma Tolna megyében is

Ihárosi Ibolya

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Az úgynevezett Zebra terv keretében május 14-e és 17-e között a megye valamennyi városában kiemelt rendőri jelenlétre számíthatnak a közlekedők a gyalogos-átkelőhelyek környékén. A közlekedés legvédtelenebb szereplőire, a gyalogosokra hívja fel a figyelmet az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által meghirdetett kampány, amely megyénkben kedden kezdődött és négy napig tart.

A közlekedésben résztvevőknek érdemes megfontolni az alábbi tanácsokat. Ha van a közelben kijelölt gyalogos-átkelőhely ott haladjanak át a gyalogosok. Mielőtt az úttestre lépnek, győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak-e kelni az úton. A járművek vezetői fokozott óvatossággal közelítsék meg a zebrák környékét és próbáljanak szemkontaktust felvenni a gyalogossal annak érdekében, hogy ne alakuljon ki balesetveszélyes helyzet, tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóirodája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában