Baleset-megelőzés

2019.06.29. 18:10

Közlekedési alapszabályokról beszélgetett a diákokkal

TEOL

Forrás: Shutterstock

A paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulóinak tegnap tartott közlekedéssel, baleset-megelőzéssel kapcsolatos előadást Bíró Ilona Mária rendőr főtörzsőrmester – tette közzé a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

A diákokkal a rájuk vonatkozó legfontosabb közlekedési alapszabályokról beszélgetett, akár gyalogosként, kerékpárosként vagy az autó hátsó ülésén utasként vesznek részt a forgalomban.

Fotó: TMRFK

Az alsósok érdeklődve és kíváncsian várták a gyakorlati feladatokat, melyek egy kerékpáros ügyességi pályán zajlottak. A bátrabbak rollerrel tették próbára tudásukat.

A negyvennégy kisdiákot érdekes és színes programmal kereste fel a szakember, aki interaktív beszélgetés keretében próbálta a helyes magatartásmintákat átadni.

Közös felelősségünk, hogy a nyári szünetben is fokozottan odafigyeljünk a gyerekekre, akár gyalogosan, akár kerékpárral közlekednek. Ők a legveszélyeztetettebb és legsérülékenyebb résztvevői a közlekedésnek: még nem rendelkeznek azokkal az ismeretekkel, amelyek a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlenül szükségesek, nem érzik a rájuk leselkedő veszélyeket, és figyelmük sem mindig eléggé koncentrált.

A közlekedési szabályok megtanítása, a veszélyek tudatosítása és a helyes magatartásminták átadása megóvhatja őket a balesetektől, sőt, akár életmentő is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában