jogerős ítélet

2019.06.28. 07:00

Meggyújtott benzines palackot dobált a vádlott

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Az 52 éves vádlottal szakított a barátnője, de ebbe a férfi nem tudott belenyugodni, rendkívül féltékeny volt az asszony új kapcsolatára. A férfi 2017. október 13-án délután három órakor erősen ittas állapotban segédmotor-kerékpárján megjelent a háznál, ahol az asszony és új barátja tartózkodott. A vádlott a motor hátsó csomagtartójából elővett egy sporttáskát, amelyben az asszony személyes tárgyai voltak, valamint egy vizezett benzinnel megtöltött borosüveget, közismert nevén Molotov-koktélt és azokat a kertkapu elé tette. Az üvegből egy rongydarab lógott ki, de azt ekkor még nem gyújtotta meg a férfi.

A nő a táskát hazavitte, az üveget a kamrába tette. Amikor körülbelül egy óra múlva visszatért, a vádlott ismét megjelent egy újabb Molotov-koktéllal, de ezúttal meggyújtotta az abból kilógó rongyot. Miközben többször elmondta, hogy meg fognak halni, mert felgyújtja a házat, be is dobta az udvarba az égő benzines palackot, amely a fűre esett. Az asszony barátja a palackot azonnal kidobta a kertkapun kívülre. A vádlott sem volt rest és visszadobta. A még mindig égő palack a melléképület tetejére, majd a személygépkocsi mellé esett. Ekkor az asszony barátja már nem vissza, hanem az udvar hátsó részébe a fűbe hajította az üveget és a tűz magától kialudt.

A szakértői vélemény szerint, ha a palack összetörik, azonnal begyullad a benzin gőze és akkor az autó, vagy akár az egész ház leéghetett volna. Mindkét esetben csak a szerencsén múlott, hogy mindez nem következett be. A bíróság a férfit közveszélyokozás kísérlete és zaklatás miatt 2 év börtönre ítélte, amelynek a végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. Meg kell fizetnie továbbá több mint 337 ezer forint bűnügyi költséget. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában