rendőrségi hírek

2019.07.17. 09:01

Kábítószer hatása alatt, jogosítvány nélkül vezetett

A Paksi Rendőrkapitányságon befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség elkövetése miatt indítottak ismeretlen tettes ellen.

TEOL

Forrás: Shutterstock

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai tettek bejelentést a rendőrségre tavaly október 6-án az esti órákban, mert egy 21 éves helyi férfi Pakson az egyik autómosó területén – vélhetően kábítószer fogyasztása miatt – rosszul lett. Az egyenruhások rövid időn belül a helyszínre érkeztek. Az adatgyűjtés során megállapították, hogy az autómosóhoz egy 21 és egy 26 éves paksi férfi ment egy Opel típusú személygépkocsival, azonban a járőrök kiérkezésekor már a járműben nem tartózkodott senki. A rendőröknek mindkét személy azt mondta, hogy a másik vezette az autót. A férfiaktól vett mintákból a szakértő kábítószer jelenlétét mutatta ki, közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az ügyben a Paksi Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség elkövetésének gyanúja miatt. A beszerzett bizonyítékok alapján bebizonyosodott, hogy az autót a 26 éves paksi férfi vezette. Az elkövetőt gyanúsítottként hallgatták ki bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A férfi kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését elismerte. Elmondta, hogy az elsődleges rendőri intézkedés során – amikor barátja rosszul lett a kábítószertől – azért állította azt, hogy a kocsit ismerőse vezette, mert nem rendelkezett jogosítvánnyal az autó vezetéséhez.

Az ügyben a paksi rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában