vádemelés

2019.08.09. 17:30

Cukrosbácsi akarta elcsalni a gyerekeket

Két rendbeli, eredménytelen rábírással elkövetett szexuális visszaélés bűntette miatt emelt vádat egy huszonegy éves szekszárdi férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség, tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

A vádirati tényállás szerint az évek óta pszichiátriai kezelés alatt álló, de a beszámítási képessége birtokában lévő férfi 2018. október közepén, majd december elején megszólított az utcán egy-egy, az iskolából egyedül hazafelé tartó, tíz-, illetve kilenc éves gyereket.

Mindkét sértettet azzal a szándékkal szólította meg, hogy szeméremsértő cselekményre bírja rá, és ezért magával akarta hívni őket. Egyiküknek ezért édességet is ígért.

A vádlottól mindkét gyerek megijedt és elszaladt, szüleik pedig amint értesültek a történtekről, azonnal feljelentést tettek a rendőrségen. A vádlott korábban hasonló bűncselekmény miatt már állt bíróság előtt. Vele szemben az ügyészség börtön fokozatú szabadságvesztés büntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától való eltiltást szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Az ügyészség indítványt tett arra is, hogy szabadlábra kerülését követően a vádlott száz méteres távolságra kiterjedően tartsa magát távol Szekszárd valamennyi óvodai, illetve alap- és középfokú oktatási intézményétől. Szintén kezdeményezte az ügyészség a nyilvánosság kizárását a bűnügy tárgyalásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában