együtt a motorosokért

2019.08.29. 12:30

Motoros kerekasztalt tartottak a motorosokért

TEOL

Fotó: TMRFK

Két hét alatt két szekszárdi kötődésű motoros vesztette életét közúti balesetben. Ennek apropóján szervezett augusztus 27-én a We Love Szekszárd-Motoros Baráti Kör egy találkozót, ahova meghívták Megyeri Zsolt rendőr alezredest, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetőjét, és Bús Zsolt motoros oktatót, közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A megjelent motorosok és szakemberek kötetlen beszélgetés keretében megvitatták a tapasztalataikat, fogalmazták meg a közös célokat a motoros közlekedés biztonságosabbá tételéről, és a felmerülő kérdéseikre is választ kaptak.

Megyeri Zsolt kiemelte, hogy a balesetek elkerülése érdekében minden járművezetőnek törekednie kell a szabályok maximális betartására. A közlekedésben résztvevőket rá kell venni, hogy szabálykövető, felelősségteljes magatartást tanúsítsanak. Meg kell érteniük, hogy szabályszegéssel maguk és mások életét, testi épségét veszélyeztetik. Kihangsúlyozta a megfelelő védőruházatot, a bukósisakot, de említést tett a láthatóságról-észlelhetőségről, és a sebességhatárok maradéktalan betartásáról.

Bús Zsolt a motoros oktatásról beszélt, mely keretében egy vezetéstechnikai tréning lehetőségét vázolta fel a jelenlévőknek.

A motoros balesetek megelőzése, a biztonságos közlekedés elősegítése érdekében szakképzett vezetéstechnikai oktatókkal találkoznak legközelebb, ahol már olyan vezetéstechnikai gyakorlatokat is végrehajtanak, amik a mindennapi motorozás során hasznosak lehetnek.

Az efféle kerekasztal Tolna megyében egy új kezdeményezés, mely az első lépés a motorosok és a rendőrök közötti összhang megteremtéséért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában