rendőrségi hírek

2019.10.24. 19:10

Látni és látszani egyaránt kell

Brunner Mónika

Fotó: Shutterstock

Október 22-én a megyében is kezdetét vette a „Látni és látszani 2019” közlekedésbiztonsági kampány, amely december 15-ig tart, közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A program során arra ösztönzik a gépjárművezetőket, hogy éljenek a felkínált lehetőséggel, és vizsgáltassák át az autójuk világító- és fényjelző berendezéseit, gumiabroncsát, valamint ellenőriztessék a látásukat. Mindezt térítésmentesen megtehetik a kampányhoz csatlakozott szervizekben és optikákban, valamint idén már akár egy tankolás időtartama alatt az OMV egyes benzinkútjain is.

Ősszel a közlekedési balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, a látási- és az útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. Ebben az időszakban a sofőrök felelőssége, hogy a gépkocsijuk felkészítéséről gondoskodjanak. Emellett lényeges az is, hogy a közlekedés résztvevői kellő figyelmet fordítsanak saját látásukra.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága idén hetedik alkalommal hirdette meg a kampányt. Mint írták, építenek a társadalmi felelősségvállalásra, mert a közlekedésbiztonság társadalmi ügy is. A baleset-megelőzés csak akkor lehet eredményes, ha fontosságát, kockázati tényezőit a közlekedés minden résztvevője felismeri és tesz is érte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában