elismerés

2019.12.06. 15:15

Bronz Emlékérmet kapott Bölöny Csaba

Dr. Dobos János bronz emlékérem elismerésben részesült Bölöny Csaba alezredes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának alosztályvezetője.

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Az alezredes bűnüldözői pályafutását 1990-ben, a Szekszárdi Rendőrkapitányságon, vizsgálati szakterületen kezdte. Kiemelkedő tevékenységével vívta ki azt a szakmai elismerést, amelynek alapján 2009-ben áthelyezték a megyei főkapitányságra.

Fotó: TMRFK

Az emlékérmet évente egyszer adományoz a Magyar Bűnüldözők Szakmai Egyesülete, azok közül a legkiválóbbaknak, akik legalább 15 éve szolgálnak rendőrként, és a bűnügyi szakterületen huzamosabb időn keresztül kimagasló teljesítményt nyújtanak. A díjat az éves közgyűlésén és a dr. Dobos János emléknapon adja át az egyesület.

Dobos János a magyar kriminalisztika történetének egyik kiemelkedő alakja, akit a XX. század második fele egyik legnagyobb kriminalistájának tartanak. A kitüntetést a rendezvényen vette át Bölöny Csaba, tájékoztatott Búsné Hepp Gyöngyvér, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában