tűzmegelőzési bizottság

2020.02.21. 18:30

Fesztiválokon is lesz tűzmegelőzés

Hanol Erzsébet

Forrás: TMKI

Az elmúlt évet értékelő és az ideit megnyitó ülését tartotta ma a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság. Bán Attila, a bizottság ügyvezető elnöke elmondta, hogy több mint száz rendezvényük volt tavaly, melyekkel közel tízezer embert tudtak elérni. A programok között a kitelepülések mellett számtalan előadás szerepelt. Többek között nyugdíjas klubokban, iskolákban tartottak tűzvédelmi előadásokat, valamint 2019-ben az egyházakat is bevonták.

Nagy hangsúlyt fektettek a sérüléssel járó, halálos kimenetelű tűzesetek megelőzésére. Végül tizenöten sérültek és négyen vesztették életüket. Az elhunytak kapcsán Bán Attila hozzátette, hogy jellemzően a perifériára szorult vagy demens, idős emberek az áldozatok. A tűzmegelőzési bizottság különböző kampányokkal igyekszik felhívni a lakosság figyelmét a kockázati tényezőkre. A szüreti időszakban ilyen a mustgázveszély, a fűtési szezonban a szén-monoxid-mérgezés és kéménytüzek kockázata, advent idején pedig a gyertyagyújtás jelenthet veszélyforrást. A lakástüzek megelőzése érdekében vándorkiállítást terveznek a kéménytüzes tárlat mintájára, amelyet tavaly a megye huszonöt településén lehetett megtekinteni.

Ahogy az elmúlt évben, úgy idén is számos rendezvényen szeretne megjelenni a tűzmegelőzési bizottság, például Pakson a Gastroblues fesztiválon, a Szekszárdi Szüreti Napokon, Németkéren a veterán tűzoltóautó-szépségversenyen és országos jelentőségű megmérettetéseken is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában