Megdézsmálta a szerszámokat

2020.02.16. 13:00

Három év próbaidőre ítélték lopás miatt a férfit

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Három év próbára bocsátott egy huszonkét éves férfit kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt a Dombóvári Járásbíróság. A próbára bocsátás azt jelenti, hogy most a bíróság nem szabott ki büntetést, de ha a próbaidő alatt a vádlott újabb bűncselekményt követne el, akkor ezért a lopásért is büntetést kap. A bíróság ezen kívül kötelezte a vádlottat, hogy fizessen meg a 94 ezer forintot kártérítésképpen a sértettnek, az államnak pedig 1500 forint mérsékelt eljárási illetéket. Az ítélet jogerős, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A vádlott nőtlen, középiskolát végzett, vagyontalan, kiskorú gyermeke nincs. Büntetlen előéletű, de hátrányos jogkövetkezmények alatt áll. A bíróság ugyanis, szintén lopás miatt korábban kétszáznegyven óra közérdekű munkára ítélte. A férfi a bűncselekmény elkövetésének idején a nagyanyja tulajdonában lévő családi házban lakott. Az ehhez tartozó melléképületben a vádlott unokatestvére, a tulajdonos tudtával és belegyezésével, ideiglenesen különféle ingóságokat, zömmel szerszámféleségeket raktározott. A vádlott, valamikor 2018 december vége és 2019 január 18. között ezek közül ellopott egy gépkocsi-akkumulátort, két garnitúra gépkocsifékbetétet, kamerát, húsz darab dugókulcsot és legalább ugyanannyi csillag-, villáskulcskészletet, hidraulikus palackemelőt, valamint szerszámgépeket, kéziszerszámokat.

A vádlott háromezer forintért adott el egy úgynevezett nyomatéksokszorozót, amelynek értéke harmincezer forint. A vevőnek fogalma sem volt arról, hogy a szerszám lopásból származik.

A rendőrség az ellopott holmit a vevőnél lefoglalta és jogos tulajdonosnak visszaadta, a kár kisebb része tehát megtérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában