ítélet

2020.03.25. 12:30

Más nevét mondta, amikor lebukott

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Hamis vád vétségének elkövetése miatt 180 napi tétel pénzbüntetésre ítélt egy huszonhét éves férfit a Szekszárdi Járásbíróság, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője. A bíróság a napi tétel összegét ezerötszáz forintban állapította meg. Ha a büntetést a vádlott nem fizetné meg, akkor annak összegét napi tételenként kell szabadságvesztésre átváltoztatni. A bíróság tízhavi részletfizetést engedélyezett a vádlottnak, ha azonban egy részlettel is elmarad, a teljes összeg esedékessé válik.

A férfit korábban elítélték már garázdaság és kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt. A férfi mind a nyomozás során, mind pedig a bíróság előkészítő ülésén beismerte a bűncselekmény elkövetését, és a tárgyalás jogáról is lemondott. Mivel vallomása egybevág az ügy irataival és egyéb bizonyítékokkal, a bíróság elfogadta a vallomását.

A férfi nőtlen, vagyontalan, élettársi kapcsolatban él, egy kiskorú gyermeke van. Az általános iskola nyolc osztályát végezte el, betanított munkásként dolgozik, élettársa munkanélküli. A vádlottat tavaly augusztus 8-án a megyeszékhelyen igazoltatták a rend­őrök, amelynek során kiderült, hogy az általa vezetett autó műszaki érvényessége már január végén lejárt. Mivel a férfinál nem volt semmiféle, a személyazonosságát igazoló irat, szóban egy másik férfi adatait használta fel, és ezzel valótlanul vádolta meg az illetőt a szabálysértés elkövetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában