jogerős ítélet

2020.03.20. 15:30

Pénzbüntetés járt baleset okozásáért

Közúti baleset okozásának vétségében mondott ki bűnösnek egy 66 éves férfit a Paksi Járásbíróság, és ezért 150 napi tétel pénzbüntetésre ítélte. Egy napi tétel összegét 1800 forintban állapították meg.

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

A bíróság a 270 ezer forint megfizetésére öthavi részletfizetést engedélyezett a vádlottnak. Bármely részlet elmulasztása esetén a pénzbüntetést, illetve annak hátralévő részét szabadságvesztésre kell átváltoztatni. Meg kell fizetnie a vádlottnak több mint 160 ezer forint bűnügyi költséget is. Az ítélet jogerős, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A büntetlen előéletű, nyugdíjas férfi 2018. szeptember 5-én délelőtt nem elég körültekintően hajtott ki autójával hátramenetben egy parkolóból, ezért nekiütközött az úttesten átkelő sértettnek. A férfi egyensúlyát veszítve az úttestre esett, sérülésének gyógytartama három hétre tehető.

A sértett a kórházban elhunyt, de a halálának oka sem közvetlen, sem közvetett összefüggésben nem állt a balesettel.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában