vádemelés

2020.05.31. 16:00

Cigaretta és öngyújtó miatt ütötte, rúgta a társát

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Önbíráskodás és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 42 éves, letartóztatásban lévő férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség, tájékoztatta lapunkat dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádlott 2019. április 20-án délután Szekszárdon egy vendéglátóhely közelében találkozott egy hajléktalan férfival. Egy padra ülve alkoholt fogyasztottak és dohányoztak, majd a sértett ismeretlen okból zsebre tette a vádlott cigarettáját és öngyújtóját.

Képünk illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Az ittas vádlott ezért kiabálni kezdett a sértettel, és hogy a cigarettát és az öngyújtót visszaszerezze, a padról felállva, többször megütötte és kétszer fejbe rúgta az ülő sértettet. A sértett a második rúgás után eldőlt a padon, a vádlott a már magatehetetlen, fekvő férfi fejét többször is ököllel megütötte, majd átkutatta a mozdulatlan férfi ruháját. A cigarettáját visszavette, majd folytatta a zsebek átkutatását az öngyújtót keresve, végül távozott.

A bántalmazás következtében a sértett súlyos sérüléseket szenvedett, sürgősségi műtétet kellett rajta végrehajtani, és a még súlyosabb sérülések kialakulásának lehetősége sem volt kizárható. A vádlott nyílt utcán, kora délután tanúsított kihívóan közösségellenes agresszív magatartása alkalmas volt arra, hogy a járókelőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A többszörösen büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő vádlott e bűncselekményt korábbi felfüggesztett börtönbüntetésének próbaideje alatt követte el. Vele szemben az ügyészség börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását és a köz­ügyek gyakorlásától való eltiltását, valamint a korábbi felfüggesztett büntetése végrehajtásának elrendelését szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában