koszorúzás

2020.08.14. 19:10

Balesetben elhunytakra emlékeztek a Bartal-szobornál

Ihárosi Ibolya

Megkoszorúzták a Bartal György egykori motorversenyző emlékére létrehozott, Kölesd határában álló obeliszket pénteken – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság. A motor­versenyző 1936. augusztus 16-án a poros úton motorozott, amikor szemből egy autó és egy lovaskocsi érkezett. A 23 éves fiatalember a felvert portól nem vette észre a lovaskocsit, és belehajtott.

A család állította oszlop azóta a megyében közlekedési balesetben elhunytak emlékműjévé lényegült. A megemlékezésen részt vettek a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság, a megyei és az országos rendőr-főkapitányság, a Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Magyar Közút Nonprofit Zrt., motoros klubok tagjai, valamint magánszemélyek. Beszédet mondott Óberling József rendőr ezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztálya vezetője, és Megyeri Zsolt, a megyei baleset-megelőzési bizottság ügyvezető elnöke. A kölesdi önkormányzat képviseletében Greifensteinné Zsebe Anita emlékezett meg a fiatalon elhunyt motorosról.

Az emlékműnél rótták le kegyeletüket (Fotó: police.hu)

Ezt követően a résztvevők bizottsági ülést tartottak a Kölesdi Művelődési Házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában