bírósági ítélet

2020.08.20. 18:00

Nem állt meg a balesetet okozó sofőr

Ihárosi Ibolya

Forrás: TMRFK

Helybenhagyta az első fokú bíróság ítéletét a Szekszárdi Törvényszék. A büntetlen előéletű vádlottat, aki a bűnösségét beismerte és tettét megbánta, a bíróság cserbenhagyás vétségének elkövetése miatt 180 napi tétel pénzbüntetésre ítélte, amelynek napi tételét 1500 forintban határozta meg. A 270 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kilenc havi részletfizetést engedélyeztek. Ha a vádlott egy havi részletfizetést is elmulasztana, a pénzbüntetés hátralévő részét fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre kell átváltoztatni. Az ítélet jogerős, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a törvényszék sajtószóvivője.

Az első fokú ítélet ellen az ügyészség a büntetés súlyosításáért fellebbezett, de azt a törvényszék nem tartotta megalapozottnak, mert az első fokú bíróság az érdemi döntéshez szükséges mértékben, az eljárási szabályok maradéktalan betartásával folytatta le a bizonyítási eljárást, kellően indokolva. A vádlott még 2019 nyarán vezetett egy tejtermékeket és felvágottakat szállító tehergépkocsit a 65-ös számú főúton, mintegy 70 km/órás sebességgel. Egy balra ívelő útkanyarulatban figyelmetlenségből áttért az úttest menetiránya szerinti baloldali forgalmi sávjába, és az autó bal oldali külső visszapillantó tükrével nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő tehergépkocsi tükrének. Utóbbinak a tükre letörött, és nekicsapódott a jármű ajtóüvegének.

Az üvegszilánkok a tehergépkocsi utasterébe szóródtak, de nem sérült meg senki. A vádlott járművének visszapillantó tükre is letört, és az úttestre esett. A vádlott nem állt meg, hogy meggyőződjön arról, hogy a másik autóban van-e segítségre szoruló sértett, mert attól tartott, ha nem ér időben a célállomásra, nem veszik át a romlandó árut.

Borítóképünk archív felvétel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában