rendőrségi hírek

2020.08.11. 06:26

Őrizetbe vették az M6-oson elfogott embercsempészt

TEOL

Forrás: police.hu

Mint arról korábban mi is hírt adtunk, a Tolnai Rendőrőrs munkatársai augusztus 10-én 3 óra 35 perckor az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán, Fácánkert közelében ellenőriztek egy német rendszámú személygépkocsit. A járműben a német menekültkártyával rendelkező szír állampolgárságú sofőrön kívül, további öt, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott.

A gépkocsi utasai magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: police.hu

A járművet vezető 34 éves szír állampolgárságú férfit a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették – írja a police.hu.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában