több tucat hamisítvány

2020.09.22. 08:45

Parkolóban árulta a hamis parfümöt

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Tolna megyei munkatársai több tucat hamis parfümöt foglaltak le egy áruház parkolójában egy nőtől. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárás indult.

TEOL

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Forrás: NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szolgálaton kívüli munkatársa figyelt fel egy szekszárdi hipermarket parkolójában parfümöket áruló nőre, és azonnal értesítette szolgálatban lévő kollégáit.

A pénzügyőrök negyvenöt, különféle márkajelzésű (Paco Rabanne, Lancome, Giorgio Armani, Hugo Boss, Chanel) parfümöt találtak a nő táskájában és autójában. Megállapították, hogy az illatszerek a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok, amit az előzetes szakértői vélemény is alátámasztott. A nő a parfümök származását nem tudta igazolni, elmondása szerint azokat egy budapesti piacon vásárolta.

Fotó: NAV

A NAV munkatársai a mintegy ötszázezer forint értékű hamis illatszert lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak. A hamisított termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve is magas egészségügyi kockázatot jelenthetnek – tájékoztatta portálunkat Mózsik Szilvia sajtóreferens.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában