bírósági ítélet

2020.09.29. 17:10

Tizenegy év börtönre ítélték emberölésért

Első fokon elítélték a bátai gyilkosság vádlottját. Az ítélet nem jogerős.

Ihárosi Ibolya

20200908 Szekszárd Tanúk meghallgatásával folytatódott a tárgyalás a bátai emberölés ügyében a Szekszárdi Törvényszéken. Fotó: Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság

Forrás: illusztráció

Fotó: Mártonfai Dénes

Első fokon ítéletet hirdetett a Szekszárdi Törvényszék kedden a „bátai gyilkosságként” elhíresült bűnügyben. A bíróság emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, ezért tizenegy év börtönbüntetésre és a közügyek gyakorlásától tíz évi eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség és a védő fenntartotta a három munkanap gondolkodási időt, a vádlott pedig a büntetés enyhítéséért fellebbezett, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A bíróság nyomatékos enyhítő körülményként értékelte a büntetlen előéletét, azt, hogy részben beismerte tettét, megbánását. Súlyosító körülménynek számított, hogy a vádlott a sértett ittasságát kihasználva, esélyt sem adva neki, sérüléseivel magára hagyta.

A hatvanéves bátai vádlott és szintén hatvanéves sértett sokszor együtt töltötték az idejüket. Mindketten napi szinten fogyasztottak alkoholt. Tavaly nyáron a vádlott és a barátnője között megromlott a viszony, végül a nő a sértett hívására a vádlottól a sértett házába költözött, amit a vádlott nem tudott feldolgozni.

A vádlott ittas állapotban 2019. október 18-án 8 óra előtt házának nappalijában baltával támadt a sértettre, a balta foki részével több nagy erejű ütést mért a másik férfi fejére, aki a földre esett. Ez után a vádlott a sértett nyakát többször megragadta. A sértett többrendbeli nyílt koponyacsonttörést, agyzúzódást szenvedett és életét vesztette.

A vádlott ezután elrejtette a sértett holttestét, bevitte az ingatlana hátsó részén található pincébe és mészhidrátot szórt rá, majd elszáradt növényi törmelékkel és különböző, a pincében található lomokkal takarta le.

Borítóképünk (korábbi felvétel): Tanúk meghallgatása a „bátai emberölés” ügyében a Szekszárdi Törvényszéken

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában