Lopás

2020.11.03. 18:10

Egy hónapra letartóztatásba kerül az idős férfi kifosztója

Ihárosi Ibolya

Fotó: police.hu

Eredményesen indítványozta az ügyészség az idős sértettet kifosztó szekszárdi férfi letartóztatását, tájékoztatott közleményében Himmelné dr. Ökrös Mária Magdolna megbízott főügyész.

Egy hónapra elrendelte a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája annak a 25 éves férfinak a letartóztatását, aki a megyeszékhelyen kilopta egy 85 éves férfi zsebéből a pénztárcáját. A letartóztatást a Szekszárdi Járási Ügyészség indítványozta, álláspontjuk szerint a gyanúsított esetében fokozottan fennáll a bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés veszélye. A nyomozási bíró a bűn­ismétlés veszélye tekintetében osztotta az ügyészi indítványban foglaltakat, és elrendelte a letartóztatást.

A nyomozás eddigi adatai szerint a sértett október 26-án kora délután éppen be akart menni városközponti társasházi lakásába, amikor a lépcsőház előtt odalépett hozzá a sötét ruházatot és szájmaszkot viselő férfi, kivette a kabátzsebéből a pénztárcáját, majd elfutott. A tárcában pénz, bankkártya és személyes okmányok voltak. A sértett az elkövető után indult ugyan, de egészségi állapota és idős kora miatt nem tudta utolérni.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai viszont rövid időn belül elfogták a férfit, akinél megtalálták a pénzt, a közelben pedig az eldobott pénztárcát. A rendőrség kifosztás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a büntetett előéletű, korábbi bűncselekményei miatt különös visszaesőnek minősülő férfit, aki ellen jelenleg több eljárás van folyamatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában