vádemelés

2020.11.29. 20:00

Társukat kínozták a börtönben a rabok

Folytatólagosan, aljas indokból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettének kísérlete, valamint folytatólagosan elkövetett kényszerítés bűntette miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség egy 41 éves bajai férfi és két társa ellen, akik a bűncselekményeket társtettesekként, egymással szándék­egységben valósították meg.

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

A vádirati tényállás szerint 2018. decemberében mindhárom férfi más-más ügyben volt letartóztatásban és a büntetés-végrehajtási intézetben közös zárkában. A későbbi sértett 2018. december 16-án került ebbe a zárkába. 2018. december 22. és 2019. január 2. között a vádlottak a sértettet kiszolgáltatott helyzetbe hozták, és a sanyargatása céljából összesen legalább hat alkalommal vagy bántalmazták, vagy különböző, súlyosan megalázó cselekményekre kényszerítették úgy, hogy közben további bántalmazással fenyegették meg. Egyes esetekben a sértettet védekezésre képtelen állapotba hozták, például lefogták, fojtogatták. Az is előfordult, hogy a fojtogatástól a sértett rövid időre az eszméletét is elveszítette. Az áldozatnak a bántalmazások következtében tényleges sérülése nem keletkezett, azonban a cselekmények alkalmasak voltak arra, hogy legalább könnyű sérülést okozzanak.

A három vádlott jelenleg is, de már más-más börtönben van. Közülük a 41 éves vádlott többszörös visszaeső, míg 31 éves társa különös és többszörös visszaesőnek minősül. Az ő esetükben fegyházban, míg harmadik, 27 éves társuk esetében börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását, valamint a közügyek gyakorlásától eltiltásukat szorgalmazza az ügyészség a Szekszárdi Járásbíróságnál, tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában