Nyolc szírt szállítottak

2021.01.26. 19:10

Rács mögé kerültek az embercsempészek

Tolnai Népújság

A Paksi Járási Ügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája hétfőn egy hónapra elrendelte annak a 29 éves osztrák és 23 éves orosz állampolgárságú férfinak a letartóztatását, akik a megalapozott gyanú szerint nyolc, magukat szír állampolgárnak valló személyt csempésztek autójukkal múlt pénteken az M6-os autópálya Tolna megyei szakaszán.

Himmelné dr. Ökrös Mária Magdolna megbízott főügyész arról tájékoztatott, hogy a nyomozás eddigi adatai szerint az osztrák lakcímmel rendelkező gyanúsítottak egy osztrák honosságú személygépkocsival január 22-én a déli órákban az M6-os autópálya Tolna megyei szakaszán, Paks térségében haladtak, amikor ellenőrizték őket.

Az ötszemélyes gépkocsiban további nyolc, úti okmánnyal nem rendelkező, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott, akik korábban embercsempészek segítségével jutottak el Szíriából Törökország, Görögország, Albánia és Koszovó érintésével Szerbiába.

A zombori menekülttáborból – szintén embercsempészek közreműködésével – a határt jogellenesen átlépve jöttek Magyarországra, ahonnan Ausztriába kívántak hasonló módon eljutni. A magyarországi találkozási helyen egyből beszálltak az értük érkező gépkocsi utas- és csomagterébe.

A járási ügyészség álláspontja szerint a minősített embercsempészéssel gyanúsított, Ausztriában és Németországban már több alkalommal felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt férfiak esetében fokozottan fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye, továbbá az, hogy szabadlábon hagyásuk esetén veszélyeztetnék a bizonyítást.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában