Illegális bevándorlók

2021.02.17. 18:31

Hat migránst szállított a 63-ason lekapcsolt embercsempész

A rendőrök egy embercsempészt és hat illegális migránst fogtak el az elmúlt 12 órában a megyében.

TEOL

Forrás: TMRFK

A Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei – a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság jelzése alapján – február 17-én 15 óra 07 perckor a 63-as főút 17-es kilométerszelvényében megállítottak egy észt rendszámú járművet.

A gépkocsiban a sofőrön kívül még hat férfi tartózkodott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Az egyenruhások a sofőrt, valamint az utasokat elfogták és előállították – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A jármű 47 éves vezetőjével szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Borítóképünk: hat migránst csempészett a férfi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában