ítélet

2021.03.01. 18:10

Harminc nap elzárás agresszivitás miatt

Forrás: Shutterstock

Harminc nap elzárásra ítélt egy 31 éves, hajléktalan férfit a Szekszárdi Járásbíróság közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett erőszak kísérlete miatt, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője. A vádlottnak meg kellene fizetnie több mint százezer forint bűnügyi költséget.

Az ítélet, fellebbezés híján, az előkészítő ülésen jogerőssé vált, ugyanis a vádlott részletes beismerő vallomást tett amelynek tartalma megfelelt az iratokban foglaltaknak, ezért a bíróság azt elfogadta. A tárgyalásra való jogáról is lemondott a férfi.

A többszörösen büntetett előéletű vádlott, akit rendszerint lopás miatt ítéltek el, a bíróságon azt is elmondta, hogy a tettét megbánta és elismerte, hogy nem kellett volna agresszívan fellépnie. Az eset még 2019 nyarán történt, mégpedig úgy, hogy egy másik férfival, valamint a korábban onnan engedély nélkül eltávozott kiskorú lánnyal a szekszárdi gyermekotthonhoz mentek. A lány azért tért vissza, hogy a gyógyszereit elkérje. Ezeket azonban nem kaphatta meg, mert nem lehetett tudni, hogy nem fogyasztott-e drogot vagy alkoholt, esetleg mindkettőt. Miután a lány hangosan méltatlankodva kiment az utcára, ahol a két férfi várta, a vádlott bement az épületbe és kiabálni kezdett az ügyben érintett gondozónővel, kilátásba helyezte például, hogy lefejeli, és felgyújtja az egész „kócerájt,” ha öt percen nem adja oda a gyógyszereket, állapította meg a bíróság az ítéletben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában