roadpol seatbelt

2021.03.17. 17:34

Százhúz szabályszegővel szemben intézkedtek a megyei rendőrök

TEOL

Forrás: Shutterstock

Fotó: illusztráció

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2021. évi ellenőrzési terve alapján, az európai kampány keretében ezúttal a passzív biztonsági eszközök – a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak – használatát ellenőrizte március 8–14. között.

Az akcióban részt vettek a Tolna megyei rendőrök is, akik több napon át ellenőrizték a járműveket – írja a police.hu. Összesen százhúsz olyan közlekedővel szemben intézkedtek, akik nem használták a passzív biztonsági eszközöket. Az ellenőrzések alkalmával összesen kilencvenegy olyan járművezető volt, aki nem kapcsolta be a biztonsági övét indulás előtt. Az utasok közül huszonhatan voltak, akik nem használták biztonsági övüket. A gyermekbiztonsági rendszert három esetben nem tették be az autókba. Olyan sofőrrel szemben nem intézkedtek, akik bukósisak nélkül közlekedtek – zárul a megyei rendőr-főkapitányság beszámolója.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában