lezárt akta

2021.04.13. 15:20

Megverték és kirabolták áldozatukat a fiatal elkövetők Decsen

A Szekszárdi Rendőrkapitányságon egy 23 éves szekszárdi, egy 18 éves decsi férfi, valamint két fiatalkorú kunszentmiklósi lány ellen folytattak büntetőeljárást.

TEOL

Forrás: Shutterstock

Mint arról korábban beszámoltunk, Decsről érkezett bejelentés a rendőrségre tavaly augusztus 5-én a kora reggeli órákban arról, hogy ismeretlen személyek egy helyi férfit bántalmaztak. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy egy négy főből álló társaság tagjai a bejelentést megelőző időben a település kisvendéglője előtt pénzt kértek egy 55 éves decsi férfitól. A sértett nem adott pénzt önként, ezért megtámadták, ütötték és rúgták. Áldozatukat a közeli erdőbe vonszolták, ahol tovább bántalmazták, elvették tőle övtáskáját – amiben benne voltak okmányai, készpénze és mobiltelefonja –, majd magára hagyták.

A szekszárdi rendőrök hely- és személyismeretének köszönhetően, az elsődleges adatgyűjtést és a tanúkutatást követően sikerült beazonosítani a tetteseket. A nyomozók előállították a négy fiatalt, – egy 23 éves szekszárdi, egy 18 éves decsi férfit, valamint egy 14 és egy 15 éves kunszentmiklósi lányt – akiket elszámoltattak. Mind a négyüket rablás és életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt gyanúsították meg. Ezt követően a rendőrök a négy fiatalt őrizetbe vették, őket a Szekszárdi Járásbíróság letartóztatta. A lányokat később szabadon engedték, de nem sokkal később újabb bűncselekményt követtek el – amikor egy társukat zaklatták –, ezért őrizetbe vételük után nevelőintézetbe kerültek.

Fotó: police.hu

A bűncselekmény vizsgálati szakaszában a Szekszárdi Rendőrkapitányságon a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek – számolt be az ügy fejleményeiről a police.hu.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában