Csalások

2021.05.29. 13:00

Tanácsokat adnak az idősek részére

K. K.

A rendőrség tájékoztatót adott ki az időskorúak részére, mire legyenek figyelmesek a megszaporodott csalások miatt. Eszerint mindig legyen gyanakvó, megfontolt és körültekintő, ne engedjen be idegent a lakásába, akkor sem, ha kedvesnek látszik, és csak szomjas.

Fontos, hogy semmilyen körülmények között senkinek ne adjon át pénzt, kölcsönt, ékszert vagy bármilyen értéket. Bankkártyaadatait mindig biztonságos helyen tartsa, senkinek semmilyen formában azt ne adja meg. Minden szolgáltató (gáz, áram, víz) előre jelzi, ha érkezik, és fényképes azonosító kártyával rendelkezik, a váratlanul érkezőktől mindig kérjen igazolványt, ellenőrizze kilétüket, mielőtt beengedi a lakásába.

Telefonhíváskor győződjön meg róla, hogy családtaggal beszél, ellenkező esetben azonnal szakítsa meg a hívást. Tájékozódjon a lakóhelyén szolgálatot teljesítő körzeti megbízottról, akit tanácsért, segítségért bármikor felkereshet. Legyen körültekintő a közösségi oldalakon való ismerkedéssel, nem mindig az van a profil, adatlap mögött, akit a képen lát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában