hétvégi összefoglaló

2021.06.14. 16:01

Kivágott fák, avar és gaz égett egy Madocsa melletti erdőterületen

Megyénkben hét tűzesethez és négy műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók az elmúlt hetvenkét óra leforgása alatt a katasztrófavédelem összesítése szerint.

TEOL

Fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Mint azt a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján írják, javarészt kisebb szabadtéri tűzesetekhez riasztották a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok egységeit.

Jelentősebb tűzesetek:

Vasárnap kora hajnalban egy családi ház előtt parkoló személyautó gyulladt ki Szekszárdon, a Zrínyi utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével oltották el a tüzet. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzvizsgálatot folytatott le a helyszínen.

Mi is hírt adtunk róla, hogy vasárnap délután mintegy húsz hektárnyi nem egybefüggő területen gócokban összehordott ágak, kivágott fák, avar és gaz égett Madocsán, a Duna-part töltése mellett fekvő erdőterületen. A tűzesethez a paksi, solti és szekszárdi hivatásos tűzoltók vonultak, akik kéziszerszám, puttonyfecskendő és gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével oltották el a keletkezett lángokat.

https://www.teol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/nagy-teruleten-pusztit-a-tuz-madocsanal-3777566/

Jelentősebb műszaki mentések:

Faddon, a Váci Mihály utcában egy 6 méteres letört faág akadályozta a forgalmat vasárnap délelőtt. A műszaki mentéshez riasztott tolnai önkormányzati és faddi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el az ágat az úttestről.

Vasárnap délután szintén beszámoltunk róla, hogy Simontornyán, a 61-es számú út 30. kilométerszelvényénél két személyautó ütközött össze. A sárbogárdi hivatásos és simontornyai önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, valamint a beszorult utasokat szabadították ki. Az egyik sofőrt mentőhelikopter szállította kórházba.

https://www.teol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/sulyos-baleset-simontornyanal-mentohelikopter-jott-a-serultert-3777395/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában