police coffee

2021.06.15. 14:00

Nyáron is folytatódik a bűnmegelőzési program

A prevenciós munkatársak a megyeszékhelyen Bikesafe programmal, egy jó kávéval és hasznos vagyonvédelmi tanácsokkal várták az érdeklődőket, írja a police.hu.

TEOL

Fotó: police.hu

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Rendőrség közösen indított prevenciós programot Police Coffee néven, mely során a lakosok egy kávé elfogyasztása közben kötetlenül beszélgethetnek a bűnmegelőzési szakemberekkel a biztonságérzetüket leginkább befolyásoló helyzetekről, eseményekről.

A rendezvénysorozat 2021-ben is folytatódik, melynek idei első Tolna megyei állomása június 12-én Szekszárdon, a nyárindító programsorozat részeként a Babits Mihály Kulturális Központ előtti téren, valamint a „Közlekedik a család” megyei döntőjének helyszínén volt. Az érdeklődőknek a Bikesafe kerékpár-regisztrációs program keretében lehetőségük volt a biciklik adatainak központi nyilvántartásba vételére is. Bemutattak továbbá olyan hasznos, könnyen beszerezhető eszközöket, melyek segítségével megóvhatjuk otthonunkat a nem várt vendégektől.

A hét folyamán Pakson, Dombóváron és Lengyel-Annafürdőn találkozhatnak az érdeklődők a Bűnmegelőzési Centrum kisbuszával – derül ki a megyei rendőr-főkapitányság közleményéből.

Néhány hasznos tanács, melyek betartásával megóvhatjuk értékeinket:

  • Minden esetben tartsa zárva a kaput, bejárati ajtót, még akkor is, ha otthon tartózkodik!
  • Ha olyan személyek csengetnek a kaputelefonon, akiket nem ismer, ne engedje be őket!
  • Ne rejtse otthona kulcsait a bejárat közelébe, mert ezek a helyek az elkövetők előtt jól ismertek!
  • Alakítson ki lakókörnyezetével jó kapcsolatot, figyeljenek egymás lakhelyére!
  • Értékeiről készítsen házi leltárt, feltüntetve azok egyedi jellemzőit!
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában