hétvégi összesítő

2021.06.28. 16:10

Viharkárok, kigyulladt autó, csőbe szorult macska

32 esetben csak a viharkárok miatt vonultak megyénk tűzoltói a hétvégén. A legtöbb esetben Dunaföldvár térségében hallhatták a szirénákat.

TEOL

Fotó: TMKI

Gépjármű tüzekhez, kisebb közlekedési balesetekhez és kisállat mentésekhez is riasztották Tolna megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóegységeit az elmúlt 72 óra leforgása alatt.

Jelentősebb tűzesetek

Egy személygépkocsi gyulladt ki Bonyhádon, a 6535-ös út 3. kilométerszelvényénél péntek hajnalban. A bonyhádi hivatásos és önkéntes tűzoltók fékezték meg a lángokat.

Szombat délután az M6-os autópálya Pécs irányába tartó 123. kilométerszelvényénél egy benzin-gáz vegyes üzemű személygépkocsi vezetője vesztette el az uralmát a járműve felett majd ütközött szalagkorlátnak, aminek következtében a gépjármű kigyulladt. A két utas önerejéből hagyta el az autót. A tűzesethez riasztott paksi hivatásos tűzoltók egy gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották el a lángokat.

Vasárnap délután mintegy 500 négyzetméteren égett szemét és gaz Kölesden, a Petőfi utcában. A tűzesethez a szekszárdi hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy gyorsbeavatkozó vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a keletkezett tüzet.

Jelentősebb műszaki mentések

A péntek esti erős széllel kísért nagy mennyiségű csapadék az egész megyében eredményezett viharkárokat, okozott fennakadást a közlekedésben résztvevőknek. Fák dőltek ki, ágak törtek le távközlési vezetékekre (Mekényes, Tolna), utakra (Tolnán, Várongon), gépjárműre (Tolnán, a Bajcsy Zsilinszky utcában), háztetőre (Dunaföldváron). A műszaki mentéseknél a motoros láncfűrész, létrák, illetve egyéb kéziszerszámok nyújtották a segítséget tűzoltóinknak a káresetek felszámolásához.

A bátaszéki önkormányzati tűzoltók egy 110-es PVC csőbe szorult macskát szabadítottak ki kéziszerszámok segítségével szombat délelőtt Alsónyéken, a Vasút utcában.

Fotó: Bátaszék ÖTP

Szombat délelőtt egy rácsok közé szorult border collie kutyához riasztották a paksi hivatásos tűzoltó egységeket a Rákóczi utcába. Az ebet feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki, majd adták át a tulajdonosnak a beavatkozó egységek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában