ítélet

2021.08.08. 09:30

Saját lakásában drogozott, drágán ráfizetett

Kétszáz napi tétel pénzbüntetésre ítélt kábítószer birtoklása és fogyasztása miatt egy harmincegy éves férfit a Szekszárdi járásbíróság, még a nyári ítélkezési szünet előtt.

I. I.

Forrás: Shutterstock

Mivel az arra jogosultak fellebbezést nem terjesztettek elő, az ítélet jogerős, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A büntetés egy napi tétel összegét ezer forintban állapították meg. Az összesen kétszázezer forint megfizetésére négyhavi részletfizetést engedélyezett a bíróság, de egyetlen részlet befizetésének elmaradása esetén esedékesé válik a teljes összeg. Ha az elítélt saját hibájából nem fizetne, akkor a büntetést napi tételenként kell egy napi szabadságvesztésre átváltoztatni. Ezen felül a férfi köteles megfizetni a közel százezer forintnyi bűnügyi költséget is.

A vádlott nőtlen, kiskorú gyermeke nincs, büntetlen előéletű, állandó munkahellyel rendelkezik. Az ítéletbe foglaltak szerint 2020 június 11-én a saját lakásában drogozott. A rendőrség éjjel fél tizenegykor vizeletmintát rögzített, amelynek igazságügyi szakértői vizsgálata amfetamint és metamfetamint mutatott ki, bizonyítva, hogy a férfi kábítószert fogyasztott. Az említett szerek leggyakrabban speed, pervitin, vagy pico néven kerülnek forgalomba. A szakértői megállapítások szerint a vádlott által megszerzett és elfogyasztott kábítószer mennyisége nem haladta meg a csekély mennyiség felső határát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában