vádemelés

2021.10.27. 12:30

Közúti veszélyeztetés miatt is felelnie kell az embercsempésznek

A Szekszárdi Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat egy 51 éves olasz állampolgár férfi ellen, akinek gépkocsiját tavaly szeptemberben vették üldözőbe a rendőrök.

TEOL

Forrás: MW

Fotó: illusztráció

A vádirat szerint a vádlott 2020. szeptember 30-án az M6-os autópályán, Dunaföldvár térségében a tulajdonában lévő magyar rendszámú személygépkocsival öt szír állampolgárságú illegális migránst szállított Budapest irányába. A férfit a rendőrök közúti ellenőrzés alá akarták vonni, a vádlott azonban a nagy forgalom ellenére az autópályán, majd a 6-os számú főúton – lakott területen belül is – úgy menekült nagy sebességgel az őt követő rendőrök elől, hogy közben számos közlekedési szabály megszegésével több személy életét, testi épségét közvetlenül veszélyeztette.

Mint azt a TEOL.hu is megírta, a jármű végül egy dunaföldvári ipartelepen állt meg. A sofőr és utasai kiugrottak a kocsiból, és a Duna irányába szaladtak. Az egyenruhások a menekülők után futottak, akik közül egy férfit a vízből húzott ki egyikük. Az autós üldözésről a rendőrök videófelvételt is készítettek, melyen jól látható, hogy a sofőr három tilos jelzésen is áthajtott, számtalan alkalommal lépte át a záróvonalat.

Az autót vezető olasz férfivel szemben a Paksi Járási Ügyészség idén júliusban bűnszervezetben elkövetett, minősített embercsempészés miatt már vádat emelt a Paksi Járásbíróságon. A Szekszárdi Járási Ügyészség most az ügyek egyesítését indítványozza a Paksi Járásbíróságnál azzal, hogy a bíróság a vádlottat börtönbüntetésre ítélje és tiltása el a közúti járművezetéstől.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában