Illegális migráció

2021.10.27. 12:00

Őrizetbe vették a pakisztáni embercsempészt

TEOL

Mint arról korábban beszámoltunk, az egyenruhások október 26-án reggel ellenőriztek egy olasz rendszámú személygépkocsit az M9-es autóúton, Bogyiszló térségében. A járművet egy pakisztáni férfi vezette, aki hét, magukat afgán állampolgárnak valló utast szállított. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a 43 éves pakisztáni állampolgárt őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki embercsempészés bűntett elkövetése miatt. A nyomozók előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására is. A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában