lezárt nyomozás

2021.10.12. 10:14

Szekszárdi nyomozók buktatták le az országos csaló bandát

A szekszárdi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet hat csaló ellen folytattak, akik közel 300 embert vertek át az interneten, ezzel közel 11 millió forint kárt okozva a sértetteknek.

TEOL

Forrás: Shutterstock

Többen tettek feljelentést a Szekszárdi Rendőrkapitányságon 2020 márciusában, hogy őket internetes vásárlás alkalmával megkárosították. A sértettek különböző műszaki cikkeket, telefonokat, játékkonzolokat és más termékeket akartak vásárolni, azonban miután egy megadott számlaszámra kifizették a kért összeget, az eladó elérhetetlenné vált –tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A szekszárdi rendőrök nyomozásba kezdtek és országos koordináció során megállapították, hogy az ország teljes területén vannak sértettek, akiket hasonló módszerrel csaptak be. A nyomozók feltérképezték az elkövetői kört, és kiderítették, hogy a banda vezetője, a 36 éves budapesti L. Tibor pár hónap alatt csaknem 300 vásárlót vert át az interneten.

A férfi ellen elfogatóparancs volt érvényben, mert nem vonult be a börtönbe egy korábban elkövetett – hasonló – bűncselekmény miatt kapott jogerős ítélet letöltésére. Hónapokig bujkált a rendőrök elől, míg végül a szekszárdi nyomozók elfogták. L. Tibort 277 rendbeli bűnszövetségben elkövetett csalás bűntett és vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd börtöne vitték.

A férfinak öt bűntársa is volt. Egy 47 éves gyáli férfi 274, felesége pedig 164 alkalommal segédkezett a csalásokban. További társai – egy 27 éves nagymarosi és egy 39 éves romhányi lakos – L. Tibornak segítséget nyújtva összesen 92 rendbeli bűnszövetségben elkövetett csalás bűntett és vétség miatt felelhet. Hatodik társuk, egy 33 éves vásárosnaményi nő pedig a pénz tisztára mosásában segédkezett, ezért neki pénzmosás bűntett elkövetése miatt kell felelnie.

Az L. Tibor vezérletével lefülelt banda közel 11 millió forintot csalt ki a jóhiszemű vásárlóktól. A szekszárdi rendőrök lépéseket tettek az elcsalt vagyon visszaszerzésére is.

A Szekszárdi Rendőrkapitányságon az ügy vizsgálatát befejezték, és a keletkezett közel 14 ezer oldalnyi iratot a napokban megküldték a Szekszárdi Járási Ügyészségnek.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában