vádemelés

2021.11.05. 11:06

Büntetőfékezett, majd ököllel ütötte a vétlen autóban utazó nőt

A Szekszárdi Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 40 éves óbányai férfi ellen, aki 2019 augusztusában a 6-os számú főút egyik körforgalmában büntetőfékezéssel vett revansot egy szabályosan közlekedő autóson.

TEOL

Forrás: Shutterstock

Fotó: illusztráció

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2019 augusztusában délután személygépkocsijával közlekedett a 6-os számú főúton Szekszárd térségében, Budapest irányába. Az autóban rajta kívül a felesége, az anyósa és két kiskorú gyermeke utazott. A vádlott a haladása során – a párhuzamos közlekedésre alkalmas útszakaszon – nagy sebességgel elhaladt a 35 éves szigetszentmiklósi férfi által vezetett személygépkocsi mellett, miközben „rádudált”, mert szerinte a sértett korábban szabálytalanul kanyarodott rá az útra. A sértetti járműben a vezető 46 éves élettársa utazott még.

Az M9-es autóút felé vezető körforgalomhoz érve a vádlott váratlanul állóra fékezte a járművét, amely miatt a mögötte közlekedő sértetti gépkocsi hátulról belé ütközött. Ezután a vétlen autó vezetője és utasa, valamint a vádlott is kiszálltak, akin a nő számon kérte, hogy mit csinál, miért veszélyezteti az ő és a saját gyermekei életét? A vádlott a sértett kijelentésén feldühödve, becsmérlő kifejezések közepette több alkalommal, ököllel arcul ütötte a nőt, majd visszaült a gépkocsijába és elhajtott. A nő a bántalmazás következtében zúzódásos, könnyű sérüléseket szenvedett.

A vádlott a magatartásával az általa vezetett és a mögötte haladó gépkocsiban utazók életét, testi épségét közvetlenül veszélyeztette, akit az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntettével, garázdaság vétségével és könnyű testi sértés vétségével vádol. A Szekszárdi Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés, pénzbüntetés, valamint közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál – olvasható a Himmelné dr. Ökrös Mária Magdolna me–gbízott főügyész által jegyezett közleményben.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában