nem jogerős

2021.11.21. 17:25

Elítélték egy magyar embercsempészt Szekszárdon

Bűnszervezetben, vagyoni haszonszerzés végett elkövetett embercsempészés miatt állított bíróság elé egy férfit a Szekszárdi Járási Ügyészség.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Shutterstock

Szabadságvesztés büntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától eltiltását indítványozták, és a Szekszárdi Járásbíróság ezzel egyetértve 3 év fegyházbüntetést szabott ki, és a vádlottat öt évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet fellebbezés miatt még nem jogerős.

A vád szerint a magyar férfi július 21-én Budapesten vállalkozott arra, hogy Magyarország területére illegálisan érkező külföldieket átszállít hazánk területén több százezer forintos díjazás ellenében. Járművet bérelt, majd a megadott GPS-koordináták segítségével jutott el arra a helyszínre, ahol az illegális migránsok már vártak rá. A tehergépjármű rakterébe öt férfi, egy nő és egy kisgyermek szállt be, akik embercsempészek segítségével jutottak el több országon keresztül Magyarországra. Az úti okmányokkal nem rendelkező külföldiek már az országba belépéskor megszegték az államhatárról szóló törvényben foglaltakat, amely szerint államhatárt nemzetközi szerződésben, vagy törvényben meghatározott feltételekkel, csak a forgalom számára nyitott határátlépési helyen, ellenőrzés mellett szabad átlépni. A vádlottat az M6 autópályán Budapest felé haladva július 23-án az éjszakai órákban igazoltatta a rendőrhatóság, tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában