Vádemelés

2022.01.24. 16:20

Eltiltották a vezetéstől, mégis a volán mögé ült a szekszárdi férfi

Eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy 36 éves szekszárdi férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség, tájékoztatta közleményében lapunkat dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ihárosi Ibolya

Illusztráció: Shutterstock

A férfit az illetékes szabálysértési hatóság – ez esetben a rendőrség – közlekedési szabálysértés elkövetése miatt 2021. július 17. napi kezdettel 5 hónapra eltiltotta a járművezetéstől, amit az országos nyilvántartásban is iktattak. Ennek ellenére a vádlott 2021. szeptember 19-én kora délután egy személyautót vezetett.

Az M6-os autópálya bal pályatestén haladt, amikor 13 óra 40 perckor belefutott egy rendőrségi közúti ellenőrzésbe. Ennek során egyértelművé vált, hogy a férfi a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll, amit a vádlott maga sem tagadott. A férfi egyébként angol vezetői engedéllyel rendelkezik, az illetékes kormányhivatal a büntetőeljárás idejére a vezetési jogosultságának szünetelését rendelte el. Az elmúlt két évben különféle szabálysértések miatt nyolc alkalommal vonták felelősségre.

A vádlottal szemben a járási ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben, felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál, továbbá azt is, hogy a vádlottat meghatározott időre tiltsák el a közúti járművek vezetésétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában