Vádemelés

2022.01.17. 15:30

Ittasan vezetett és még jogsija sem volt

Ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy harmincéves helybéli férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség.

I. I.

Illusztráció: Shutterstock

 A vádlott 2021. december 19. napján az esti órákban a megyeszékhelyen úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy a járművezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. A rendőri intézkedés során a vádlottat tetten érték, és légalkoholmérés céljából előállították. A hiteles szondával mért érték szerint a vádlott közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt, miközben az autóját vezette. 

A vádlott cselekményével megszegte a KRESZ azon szabályát, mely szerint járművet az vezethet, akinek a szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. 

A büntetett előéletű, vezetői engedéllyel nem rendelkező, két éven belül két közlekedési szabálysértést elkövető vádlottal szemben az ügyészség közérdekű munka és a közúti járművek vezetésétől határozott idejű eltiltás kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál, tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában