Garázdaság

2022.02.05. 18:30

Elfajult anyagi vita állhat a tolnai lövöldözés hátterében

Lövöldözés volt Tolnán – adta hírül péntek déltájban a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Az eset még szerdán délelőtt történt, de a városban nem terjedt el a híre, a polgárőrök sem hallottak róla korábban.

Steinbach Zsolt

Nem sérült meg senki, de a lövöldözés így is bűncselekménynek minősül (illusztráció) Fotó: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A TMRFK sajtóreferense érdeklődésünkre néhány részletet elárult az ügyről

Szerda délelőtt érkezett a bejelentés a Bajcsy-Zsilinszky utcából, hogy egy 44 éves tolnai férfi egy üzleti célokat szolgáló ingatlan udvarán rálőtt lánytestvére élettársára és további két, ott dolgozó emberre. A bejelentést követően a rendőrök a helyszínre mentek, ahol igazoltatták a férfit. Személyi sérülés szerencsére nem történt. Ez annak köszönhető, hogy a fegyver – az elsődleges feltételezés szerint – egy airsoft pisztoly volt. Ez egy engedély nélkül tartható fegyver, ami műanyag lőszert lő ki, és csak egészen közelről okoz sérülést. 

A lövöldözés ezzel együtt bűncselekménynek minősül, a 44 éves tolnai férfit felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítják. Az ügy további vizsgálatát a Szekszárdi Rendőrkapitányság folytatja. Az elkövető lakásán kutatást is tartottak, és lefoglaltak egy lőfegyvert vagy annak utánzatát, melyet szakértő fog megvizsgálni. 

Azt is megtudtuk, hogy a férfi már korábban is, szinte napi rendszerességgel zaklatta rokonait, egy esetben bántalmazta is egyiküket, súlyos testi sértés kísérlet és többrendbeli zaklatás vétség miatt is folyik ellene eljárás. 

A bíróság korábban távoltartást rendelt el vele szemben. Úgy tudjuk, hogy a konfliktus hátterében anyagi természetű vita áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában