Jogerős

2022.02.02. 16:20

Közérdekű munkára ítélt egy csalót a bíróság Szekszárdon

Információs rendszer felhasználásával, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében mondott ki bűnösnek a Szekszárdi Járásbíróság egy középkorú nőt, akit kétszáz óra közérdekű munkára ítélt.

I. I.

Illusztráció: Shutterstock

A szakképzettséget nem igénylő munkát a vádlott fizikai munkakörben, hetente legalább egy alkalommal a heti pihenőnapon vagy szabad idejében, díjazás nélkül köteles elvégezni. Ha ezen kötelezettségének önhibájából nem tenne eleget, akkor a közérdekű munka vagy annak még hátralévő része helyébe fogházbüntetés lép. Ennek során négy óra közérdekű munkának egy nap szabadságvesztés felel meg. 

Meg kell térítenie az állam számára a bűn­ügyi költséget. A sértettnek pedig az okozott kárt az akkor érvényes jegybanki alapkamattal. Az ítélet fellebbezés híján, a kártérítési igény elbírálását kivéve, már az előkészítő ülésen jogerőssé vált, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője. 

A büntetlen előéletű vádlott házas, kiskorú gyermeke, tartásra szoruló hozzátartozója nincs. Alkalmazásban áll, de emellett alkalmilag takarítást is vállalt. Szomszédja egy német állampolgárságú nő, akinél havonta takarított. Amikor 2020 szeptemberében nehéz anyagi helyzetbe került, elhatározta, hogy megszerzi a sértett bankkártyájának adatait, és azok segítségével internetes tranzakciókat hajt végre. 

Még abban a hónapban kihasználta, hogy takarítás ürügyén egyedül van a házban. Kivette a sértett táskájából annak a bankkártyáját és lefényképezte. Az adatok birtokában először október tizedikén, majd harmincadikán végzett internetes tranzakciókat. Vásárolt, illetve számlát fizetett ki összesen majdnem 98 ezer forint értékben. A kár a nyomozás befejezéséig nem térült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában